Studenten Projecten

StudentenProjecten TU Eindhoven

University Racing Eindhoven

Formula Student Electric Team Eindhoven neemt deel aan een internationale competitie. Teamleden hiervan zijn studenten van TU/e, Fontys en HAN. De Project Team ontwerpt en bouwt elk jaar een eigen Elektrische Formula Style Race auto met nieuwste technologie. De studenten kunnen met deze competitie ervaring opdoen in engineering en in project management, zoals in het bedrijfsleven.
In deze bedrijvenspel krijgt een studenten team een opdracht van een fictieve bedrijf een race auto te ontwikkelen, net als in het echte leven spelen allerlei aspecten, zoals in het bedrijfsvoerings-, technische domein een rol, welke bekeken worden. Tevens wordt er verlangt dat de studenten met deze race auto racen, nadat het allerlei testen heeft doorstaan. Voor allerlei aspecten krijgen studenten punten in deze competitie. Er zijn Punten voor behalen voor de onderdelen Businessplan, Cost, Design, Efficiency, Endurance, Skidpad, Autocross, Acceleration.
Website www.universityracing.tue.nl

Solar Team Eindhoven

De solar team eindhoven neemt deel aan de World Solar Challenge in Australie, welke om de 2 jaar wordt gehouden. De studenten ontwerpen en bouwen deze zonnecellen voertuig en racen over een afstand van 3021km in woestijnachtige hitte van Darwin in het noorden van Australie tot Adelaide in het zuiden van Australie.
Deze studenten team bestaat uit 21 studenten van TU Eindhoven.
Edit

Website www.solarteameindhoven.nl

TU/ecomotive

Studenten Team TU/ecomotive heeft de Nova een elektrische auto gebouwd. Deze auto heeft mee gedaan aan De Shell Eco-marathon 21 tot 24 mei 2015.
De nova is een modulair auto, hetgeen betekent dat deze bio composiete panelen van de auto eenvoudig en snel verwisseld kan worden net als de batterijen. Verder is de auto zo ontworpen dat de interieur snel vervangen kan worden.
Deze modulaire auto Nova is een prototype voor op de openbare weg.
Een team van zo'n 25 team leden hebben aan deze prototype auto gewerkt.
Website www.tuecomotive.nl

Tech United

Met deze voetbalrobots speelt Tech United mee met Internationale voetbalwedstrijd RoboCup voor robots welke jaarlijks wordt gehouden. Maar neemt tevens deel aan Europese competitie. Twee type robots genaamd AMIGO EN SERGIO zijn ontworpen en gebouwd voor deze wedstrijden. In de klasse Middle Size league neemt een robot team deel. In de klasse @Home League van Robocup neemt een team deel.
Tech United neemt deel aan de WK RoboCup 2015 in China, in de stad Hefei, van 17 tot en met 23 juli.
In deze team bevinden zich studenten, alumni's, Promovendi's en medewerkers van de TU/e. Website www.techunited.nl

Robocup Competitie

In het internationale jaarlijks terugkerende Robocup competitie spelen robots voetbal autonoom met voorgeprogrammeerde programma's. De verschilllende klasse waaraan gespeeld kan worden zijn Simulation League, Small Size Robot League, Middle Size Robot League, Standard Platform Robot League en Humanoid League.
De gegevens van de competitie worden na deze competitie gedeeld om de ontwikkeling te versnellen van de robots. Met deze Robocup competitie wilt de Robocup Federatie autonome robot ontwikkelen die kan winnen van FIFA kampioenen in 2050.

Andere StudentenProjecten TU Eindhoven

IJsbrug, internationale groep studenten ijsbrug versterkt met papiervezels, 100m met 50m vrije overspanning, onder leiding van TU Eindhoven in 2015.

• Za 6 Juni 2019

18.208.132.33